Opnames in het Plezier Atelier

Inspelen sinterklaasliedje

Op 4 november heb ik voor mijn lespraktijk materiaal opgenomen in het Plezier atelier. Deze ruimte wordt beheerd door Roelien Schrijver en Ernst de Vogel en is een prettige plek om opnames te maken. De ruimte heeft een akoestiek waarin de blokfluit goed tot zijn recht komt.

De leerlingen die voor de zomervakantie bij mij zijn gestart gebruiken een e-reader in plaats van een lesboek. Hierop zet ik filmpjes, foto’s en audio om het thuis spelen te stimuleren en het materiaal wat behandeld is in de les, op verschillende manier aan te bieden. Een aantal leerlingen hadden mij gevraagd of ik van een aantal Sinterklaasliedjes een instructie filmpje wilde maken. En ik heb wat meerstemmige kerstmuziek opgenomen.

Tijdens de opnames

 

Het was voor mij de eerste keer dat ik meerstemmig heb opgenomen; dit betekent dat je alleen stuk voor stuk de stemmen inspeelt deze komen op een apart spoor terecht. Deze krijg je ook te horen op de koptelefoon terwijl je de volgende stem inspeelt. Die hoor je trouwens ook. Ernst heeft me hierbij geholpen en het uiteindelijk digitaal onder elkaar gezet. Het is een leuke techniek die ik zeker vaker ga gebruiken, hieronder vind je het resultaat:

De wijzen (Kerst)
Het is geboren (kerst)
Er is een roos (Kerst)
Deck the hall (Kerst)

Met de leerlingen ga ik met kerst ook een aantal muziekstukken laten horen, het kan best zijn dat dat er één van de hier bovenstaande liederen wordt.

Dit bericht is geplaatst in voor de Basisschool en BSO, voor de leerling, voor de ouders. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *