Debbie van den Berg

img-2Ik ben al ruim tien jaar met veel plezier professioneel blokfluitdocente en nog langer blokfluitiste. Ik speel al vanaf mijn achtste blokfluit en ik vind het nog steeds het leukste en mooiste instrument om op te spelen. Het is namelijk een instrument om veel samen mee te spelen, met andere blokfluiten en met andere instrumenten.

Lesgeven is voor mij heel belangrijk. Als ik leerlingen zie stralen op een podium of ze zetten zich vol overgave in om een muziekstuk in te studeren, word ik daar heel vrolijk van. Ik speel ook graag met anderen muzikanten samen, vooral voor mijn plezier.

Vanaf mijn tiende speel ik in een blokfluitensemble, later is hier Blokfluitensemble Vivace uit ontstaan, waarin ik tot mijn 26ste heb gespeeld. Ik heb met dit ensemble veel opgetreden, op festivals, bij lezingen en speciale gelegenheden en we hebben een CD gemaakt.

In het theater van Veenendaal heb ik met Vivace een bijzonder optreden gegeven waarin we ook “aan de Amsterdamse Grachten” hebben gespeeld, een bewerking voor vier blokfluiten gemaakt door Paul Leenhouts van het Loeki Stardust Quartet. Terwijl ze het speelden neuriede het hele publiek het refrein mee.

Daarnaast heb ik ook 10 jaar lang met veel plezier in Barok ensemble Kolibrie gespeeld, Dit ensemble speelt vooral instrumentale muziek uit de Renaissance met een uitstap naar de dansmuziek in die tijd.

Op dit moment speel ik veel samen met dwarsfluitiste Nicole Schmaloer, en pianisten Jan Hendrik Stam.

 

Een reactie op Debbie van den Berg

 1. H. Vrielink schreef:

  Beste Debbie,

  Op mijn oude dag krijg ik zin om met blokfluit (sopraan en alt) in een ensemble te gaan spelen. Ik heb nooit fluitles gehad (wel pianoles), maar heb het idee dat ik toch wel een redelijk gevorderde speler ben. Ik speel bijvoorbeeld uit Van Eyck, ‘Der fluyten lusthof’, al zijn de snelste delen niet op tempo. Ingewikkelde trillers zijn ook te moeilijk. Misschien moet ik op het gebied van ademhaling ook dingen afleren.

  Zijn er lessen waarin iemand als ik zou passen?

  Met vriendelijke groeten,
  Herman Vrielink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *